Acasă Cultura / Culte “Untamed Skin – the Romanian Blouse” ajunge la Frankfurt

“Untamed Skin – the Romanian Blouse” ajunge la Frankfurt

Două expoziții de arte vizuale vor fi vernisate cu ocazia Zilelor Culturii Române din Frankfurt, în perioada  26 și 28 iunie. Este vorba despre expoziția de pictură contemporană „Și Ieri a fost Azi” (26 iunie) și expoziția de design „Untamed Skin” (27 iunie).

O selecție substanțială de lucrări din colecția de pictură contemporană Daniel Ștefănică va fi expusă în spațiul generos al halei expoziționale AusstellungsHalle 1A din cartierul muzeelor. Vernisajul expoziţiei din data de 26 iunie, va deschide festiv Zilele Culturii Române cu o recepție în aer liber. Deschiderea va avea loc în prezența colecționarului Daniel Ștefănică și a curatorului Erwin Kessler.

Daniel Ștefănică se numără printre cei mai importanți colecționari ai momentului, fiind și unul dintre puţinii care îşi asumă riscul descoperirii de noi talente. Colecția sa cuprinde peste 200 de lucrări de pictură și sculptură contemporană și reunește exclusiv artiști în viață. Selecția de lucrări realizată pentru expoziție de curatorul Erwin Kessler cuprinde artiști români cunoscuți precum Dumitru Gorzo, Florin Ciulache, Cordruța Cernea, Bogdan Vlăduță, Roman Tolici, Gili Mocanu, Mona Vătămanu, Răzvan Boar și Nicolae Comănescu. Expoziția redă o imagine de ansamblu asupra picturii românești, revelând nu doar mersul lumii artei româneşti contemporane, ci şi drumul colecţionarului şi al societăţii ultimelor două decenii.

În cea de-a doua zi dedicată culturii române, 27 iunie, va avea loc vernisajul expozitiei “Untamed Skin – the Romanian Blouse”, proiectul a trei designeri români – Alexandru Nimurad, Vika Tonu și Alexandra Abraham – inițiat de galeria Galateca.

Expoziția a fost distinsă cu mențiune specială la London Fashion Week pentru cea mai bună expoziție. Designerul Alexandru Nimurad a conceput o colecţie vestimentară care utilizează anumite simboluri şi motive folosite în vestimentaţia tradiţională, completând simplitatea formelor şi liniilor cu o atenţie deosebită pentru mişcarea fluidă a materialelor. Creaţiile Alexandrei Abraham alcătuite din hamuri suprapuse peste rochiile din pânză şi bumbac se aseamănă cu formele ample ale iei româneşti, subliniind însă liniile principale ce compun forma corpului feminin. Expoziția este completată de colecţia capsulă de bijuterii haute-couture a Vikai Tonu, inspirată din povestea Reginei Maria şi având ca element central inima – lăsată moştenire României de către Alteţa Sa.