Acasă America de Nord „Until Dark”

„Until Dark”

Institutul Cultural Român de la New York (ICRNY), în parteneriat cu Et Alia Theater, organizează o reprezentație specială a spectacolului „Until Dark”, vineri, 19 aprilie 2024, în Sala „Norman Manea” a institutului. Spectacolul, scris și regizat de tânăra regizoare de origine italiană Federica Borlenghi, cu actrița româno-americană Maria Müller în rolul principal, a avut premiera în data de 15 februarie 2024, la Out of the Box Theatrics din New York. Reprezentația este inclusă în programul permanent de promovare teatrală „Romanian American Studio Theatre” / „Studioul de teatru româno-american” al ICR New York.

Demersul artistic reprezintă un manifest feminist, care pornind de la o situație de criză apărută într-o familie aparent unită, vorbește despre limitele solidarității de grup și gen și despre natura perisabilă a memoriei, inclusiv a celei afective. Fondat de artiste provenite din diferite părți ale lumii și stabilite în cosmopolitul, multirasialul New York, Et Alia Theater promovează poveștile de factură multiculturală, care au în centrul lor femei puse în situații de criză sau în fața unor alegeri morale dificile.

Maria Müller este actriță, scriitoare, producătoare și co-director artistic al Et Alia Theater din New York. Este absolventă a prestigioasei Tisch School of the Arts al New York University. Printre cele mai recente colaborări ale sale se numără Plasters (The Flea), Where Are You? (New York), în regia lui Sim Yan Ying „YY”, în cadrul programului SUITE/Space al Mabou Mines, White Rabbit Red Rabbit la Theater for the New City, precum și două filme de lungmetraj, No Tomorrowși Eight to Nine O’clock, ambele aflate în prezent în post-producție. De asemenea, a participat la Festivalul Național de Teatru pentru Femei organizat în Carolina de Nord, în 2023. Activitatea ei a fost prezentată în mai multe publicații naționale și internaționale.

Detaliile evenimentului, prezentările echipei artistice a spectacolului, informații suplimentare cu privire la proiect pot fi consultate pe website-ul ICRNY, la adresa: https://shorturl.at/kqJRS