Va fi inaugurat Centrul de informare al României de la Comrat

Va fi inaugurat Centrul de informare al României de la Comrat

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, va inaugura miercuri, 17 iunie, Centrul de informare al României de la Comrat.

Centrul va funcționa în incinta Universității de Stat din Comrat și va avea rolul de a informa cetățenii din Găgăuzia asupra realităților și evoluțiilor din România. De asemenea, în cadrul Centrului vor fi asigurate condițiile pentru studierea limbii române, și va fi facilitat accesul către cultura, educația și turismul României, prin punerea la dispoziție a materialelor informative relevante și, totodată, prin organizarea periodică a unor evenimente tematice și de diplomație publică și culturală.

Acest centru reprezintă o deschidere a Universității către societatea mai largă, fiindcă va oferi cursuri specializate de limba română pentru diverse categorii profesionale – cursuri de limba română pentru funcționari publici, medici, juriști”, declara în aprilie, ambasadorul României în Republica Moldova, Marius Lazurca, citat de Moldova 1.

Reamintim că acordul înfințării Centrului de informare al României a fost semnat de ambasadorul României la Chişinău, Marius Lazurcă, şi rectorul Universităţii de Stat din Comrat, Zinovia Aricova, pe 15 aprilie 2015.