Valeriu Gheorghiță, superoptimist

Valeriu Gheorghiță, superoptimist

DISTRIBUIȚI

Presedintele Comitetului National pentru Vaccinare (CNCAV), Valeriu Gheorghitțăa declarat marti, 18 mai, ca estimarile autoritatilor arata ca, pana la 1 august, aproximativ jumatate din populatia Romaniei va avea o forma de imunitate fata de infectia cu SARS-CoV-2, fie prin vaccinare, fie in urma trecerii prin boala.

”Tintele si obiectivele de vaccinare se bazeaza in mod deosebit pe atingerea pragului de imunitate colectiva care sa isi aduca beneficiile in ceea ce priveste controlul epidemiologic. Acesta este motivul pentru care ne dorim o amplificare a campaniei de vaccinare”, a afirmat Valeriu Gheorghita.

”Estimarile noastre sunt ca, undeva in august, la 1 august, vom ajunge la un prag de imunitate colectiva cumulat de circa 50%, ceea ce inseamna vaccinare si persoane care au trecut prin infectia cu SARS-CoV-2. Tinand cont de estimarea de evolutie epidemiologica a numarului de cazuri, din fericire situatia epidemiologica la nivel national este una buna, insa avem nevoie sa consolidam acest trend evolutiv favorabil si sa asiguram acea predictie pe termen lung, incat prin vaccinare, scazand numarul persoanelor care sunt susceptibile la infectie, sa nu mai avem risc de recadere epidemiologica dupa ce relaxa etapizat si progresiv toate aceste restrictii”, a explicat medicul.

Masurile de relaxare anuntate de autoritati depind de atingerea imunitatii colective.

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.