Valori ale culturii românești în Israel

Valori ale culturii românești în Israel

Sursă foto: ieh.ro

Institutul Eudoxiu Hurmuzachi pentru românii de pretutindeni derulează în zilele de 17 și 18 februarie 2017 proiectul „Valori ale culturii românești în Israel. La mulți ani, Marina Voica!”

Astfel, ca urmare a numeroaselor solicitări din partea publicului din Israel, la Tel Aviv și Haifa se vor desfăşura două spectacole de muzică populară și ușoară.

Spectatorii din cele două orașe se vor delecta cu prezența atât a artiștilor din comunitatea evreiască originară din România, precum : Liana Herman, Mihaela Hasuna și Gabriel Finkelstein, cât și a artiștilor din România: George Rotaru și VictorYila.

De asemenea, la cererea publicului din Israel, va fi evidențiată cariera artistică a Marinei Voica în cadrul unui dialog cultural care simbolizează dovada aprecierii comunității evreilor originari din România pentru cultura și valorile românești adânc înrădăcinate în suflet.

Totodată, comunitatea evreilor originari din România, stabiliţi în Israel, poate fi socotită ca fiind una dintre cele mai importante, datorită atât numărului membrilor săi în raport cu populaţia statului, cât şi a contribuţiei aduse la înfiinţarea şi dezvoltarea statului.