Valorile culturale comune de pe ambele maluri ale Prutului

Valorile culturale comune de pe ambele maluri ale Prutului

Între  Institutul “Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni și Centrul pentru Integrare și Dezvoltare Prut a fost  încheiat un protocol de colaborare. Protocolul a fost semnat din partea IEH de către directorul general, Eugen Tiberiu Popescu, iar din partea Centrului pentru Integrare și Dezvoltare Prut de către președintele acestuia, Ștefan Miron.

Deoarece este unul dintre cele mai importante și semnificative evenimente din istoria contemporană a românilor, cu ocazia aniversării Unirii Basarabiei cu România, IEH va organiza  în parteneriat cu Centrul pentru Integrare și Dezvoltare Prut, în perioada 26 martie – 2 aprilie 2016, două evenimente, la București și Chișinău.

Proiectul are drep scop promovarea identității naționale și a valorilor culturale comune pe ambele maluri ale Prutului și evidențierea evenimentului istoric de la 27 martie 1918. Accentul va fi pus pe tânăra generație, aflată în formare, care prin educație și cultură își poate păstra identitatea națională, istoria și valorile spirituale românești.