Acasă Politic Vasile Dîncu a demisionat din funcția de ministru al Apărării, motivând că...

Vasile Dîncu a demisionat din funcția de ministru al Apărării, motivând că nu poate colabora cu președintele

Vasile Dîncu a anunțat luni, pe pagina sa de Facebook, că a demisionat din funcția de ministru al Apărării. Gestul vine după criticile președintelui Klaus Iohannis, premierului Nicolae Ciucă și ale președintelui PSD, Marcel Ciolacu, ca urmare a unor declarații interpretabile despre încetarea războiului din Ucraina.

„În cursul acestei dimineți, am înaintat Prim Ministrului României, Nicolae Ciucă, demisia mea din funcția de ministru al apărării naționale”, a anunțat Vasile Dîncu într-o postare pe pagina sa de Facebook.

În postarea respectivă, Vasile Dîncu a motivat gestul „prin perspectiva imposibilității colaborării cu Președintele României, comandantul suprem al Armatei.”

„Consider necesară retragerea mea din această funcție pentru a nu prejudicia în niciun fel procesele de decizie și programele care necesită fluiditate pe întreg lanțul de comandă și pentru a nu bloca o serie de proiecte absolut necesare pentru funcționarea optimă a Ministerului Apărării Naționale și a Armatei Române”, a scris Vasile Dîncu.

Săptămâna trecută, premierul Nicolae Ciucă a discutat cu, în acel moment, ministrul Apărării Vasile Dîncu, singura declarație publică a purtătorului de cuvânt al Guvernului României făcând referire la nevoia de „calibrare” a reacțiilor publice instituționale.

Articolul precedentCatrinel Marlon, premiată la Rome Film Fest pentru regia debutului în scurtmetraj
Articolul următor25 octombrie, Ziua Armatei României