Versuri româneşti în școli şi universități la Festivalul Internaţional „Zilele Poeziei” din...

Versuri româneşti în școli şi universități la Festivalul Internaţional „Zilele Poeziei” din Cehia

Poetul Ciprian Măceşaru va participa, în perioada 8 – 23 noiembrie, la cea de-a XVII-a ediţie a Festivalului Internaţional „Zilele Poeziei”, care se defăşoară pe întreg teritoriul Rep. Cehe sub tematica generală „poezia energizată”.

Activitățile vor avea loc în școli, librării, universități, cafenele literare, cluburi, teatre şi muzee. Pe lângă lecturi din binecunoscuți autori cehi ca Zbyněk Hejda, Jiří Dědeček, Kateřina Rudčenková, Josef Hrubý sau Petr Borkovec, grație sprijinului mai multor institute culturale cu reprezentanțe în Republica Cehă, publicul se va putea bucura și de prezența a numeroși scriitori din Slovacia, România, Polonia, Slovenia, Ungaria, Rusia, Franța, Spania, Irlanda, Marea Britanie etc.

Ciprian Măceşaru va lua parte la evenimente din 17 noiembrie, la Praga, pe care le va prezenta publicului în cadrul unor sesiuni de lecturi publice. El a mai reprezentat România cu succes și la Târgul Carte de la Praga. Debutul său literar a avut loc în 2007 cu volumele Cântecul greierilor de sub calea ferată (poeme) și Dialoguri în oglindă (interviuri), apărute la Editura Curtea Veche. Opera Portbagaj (Editura Trei, Bucureşti, 2014) a primit Premiul „Tânărul scriitor al anului 2013” pentru roman în manuscris, acordat de Filiala București Proză a Uniunii Scriitorilor din România.

ICR Praga este partener al festivalului din 2006, iar participarea românească la ediţiile anterioare a fost foarte bine primită de publicul ceh, cel obișnuit sau de specialitate.