Victor Negrescu: „Dorim să oferim tinerilor oportunitatea de a deveni o voce...

Victor Negrescu: „Dorim să oferim tinerilor oportunitatea de a deveni o voce în stabilirea priorităților Președinției României la Consiliul Uniunii Europene“

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, a participat, marți, 12 septembrie 2017, la Conferința Finală a celei de-a V-a ediții a Programului Oficial de Internship al Guvernului României, având tema „Promovarea pregătirii Președinției României la Consiliul Uniunii Europene“.

Ministrul delegat a evidențiat preocuparea constantă a actualului guvern de a crea oportunități pentru tineri și le-a transmis participanților la eveniment invitația de a se implica în proiectele care vor fi demarate în contextul preluării de către România a Președinției Consiliului Uniunii Europene, în primul semestru al anului 2019.

Ne dorim ca proiectul Președinției României la Consiliului Uniunii Europene să reunească, sub egida interesului comun, întreaga societate în ansamblul ei. Pentru a asigura o Președinție de succes, care să îmbunătățească imaginea țării noastre, este nevoie să implicăm cât mai mulți actori relevanți pe parcursul procesului de pregătire și în timpul exercitării mandatului. În acest sens, vom lansa în perioada imediat următoare o platformă de consultare publică, comunicare și dezbateri. Vom crea, de asemenea, cadrul legal prin care voluntarii și stagiarii vor putea ajuta la organizarea evenimentelor în timpul Președinției. Tinerii pot juca un rol important, printr-o implicare activă în dezbaterile care au loc pe această temă. Dorim să le oferim oportunitatea de a deveni o voce în stabilirea priorităților acestui mandat“, a declarat Victor Negrescu.

Ministrul delegat a subliniat importanța existenței unui consens politic și instituțional cu privire la Președinție, precum și necesitatea imprimării unui ritm accelerat în cadrul procesului de pregătire. „România e în grafic în ceea ce privește calendarul pregătirii Președinției prevăzut de Consiliul Uniunii Europene. Întregul Guvern lucrează intens la organizarea acestui moment important pentru viitorul parcurs al țării noastre în Uniunea Europeană“, a punctat Victor Negrescu.