Victor Ponta se întâlnește joi cu Valeriu Streleț

Victor Ponta se întâlnește joi cu Valeriu Streleț

Premierul Victor Ponta va întreprinde, pe 27 august, o vizită la Chișinău, de Ziua Independenței a Rep. Moldova. Șeful Guvernului va fi însoțit de o delegație formată din miniștri și consilieri de stat, anunțul fiind făcut de ambii premieri.

Vizita delegației române va începe cu depuneri de flori la monumentul lui Ştefan cel Mare şi Sfânt și va continua la Complexul Memorial ,,Maica îndurerată”.

Ulterior, prim-miniștrii Valeriu Streleț și Victor Ponta vor avea o întrevedere tête-à-tête, după care delegațiile se vor întruni într-un format complex.

De asemenea, cei doi șefi de Executiv vor susține o conferință de presă comună, la Guvernul Rep. Moldova.

Pe parcursul zilei, premierul român va mai avea întrevederi cu președintele Parlamentului, Adrian Candu, și președintele Rep. Moldova, Nicolae Timofti.

Reamintim că vizita la Chișinău a fost convenită de cei doi prim-miniștri în cadrul convorbirii telefonice din 13 august, imediat după preluarea mandatului de către premierul Streleț.

Cei doi prim-miniștri au evaluat prioritățile de pe agenda bilaterală, în special cele ce privesc proiectele de infrastructură energetică și transporturi. În domeniul energetic, vor fi continuate proiectele de interconectare planificate și agreate prin Memorandumul încheiat în acest an și, în acest sens, s-a stabilit ca în perioada următoare să aibă loc noi contacte la nivelul companiilor din domeniu.

Aceasta este a doua vizită a premierului român în Rep. Moldova în acest an, după cea din luna mai, când s-a întâlnit cu fostul premier Chiril Gaburici.

Victor Ponta a fost de Ziua Independenței la Chișinău și în 2014, atunci când statul român a donat Rep. Moldova mai multe autobuze școlare.

Ziua Independenței este celebrată anual, în Rep. Moldova, pe 27 august, când se sărbătorește adoptarea Declarației de Independență față de Uniunea Sovietică în 1991.