Victor Ponta: UE va lua cele mai bune decizii pentru Moldova la...

Victor Ponta: UE va lua cele mai bune decizii pentru Moldova la Summitul de la Vilnius

Premierul român, Victor Ponta, vrea ca Republica Moldova şi România să se bucure împreună după Summitul de la Vilnius pentru succesul obţinut de moldoveni. „Summitul de la Vilnius, din această toamnă, va fi un moment extrem de important şi sunt absolut convins că pentru Republica Moldova deciziile adoptate acolo, din partea Uniunii Europene, vor fi deciziile cele mai bune, iar toţi cei din România suntem cei mai convinşi avocaţi şi promotori în Europa ai procesului de integrare europeană a Republicii Moldova”, a declarat Victor Ponta după o întrevedere cu omologul său moldovean, Iurie Leancă, la Bucureşti

Potrivit unui comunicat de presă al Guvernului de la Chişinău, prim-ministrul României a declarat că îşi doreşte o guvernare de succes a Coaliţiei Pro Europene până la sfârşitul mandatului şi în continuare. Prim-ministrul român a anunţat că a discutat cu premierul Iurie Leancă despre proiectele comune din zona energiei, în special gazoductul Iaşi-Ungheni şi linia de conexiune de energie electrică; proiectele de asistenţă şi cooperarea transfrontalieră.

Prim-ministrul Moldovei, Iurie Leancă a declarat că este prima sa vizită pe dimensiunea bilaterală pe care o efectuează în calitate de prim-ministru şi i-a mulţumit omologului său pentru invitaţie. „Am discutat despre mai multe proiecte care ţin în primul rând de interconexiune, atât cele de interconexiune energetică, dar şi pe stabilirea anumitor poduri care au fost distruse în timpul celui de-al Doilea Război Mondial”, a remarcat oficialul.

Un alt subiect abordat de cei doi oficiali a fost agenda europeană a Republicii Moldova, în special parafarea şi semnarea, pe parcursul mandatului Comisiei Europene actuale şi mandatului Parlamentului şi Guvernului de la Chişinău, a Acordului de Asociere, inclusiv Acordul de Liber Schimb cu UE.