Victoria Dutu a primit, recent, la Venetia Premiul ”Casanova” pentru Artă

Victoria Dutu a primit, recent, la Venetia Premiul ”Casanova” pentru Artă

Victoria Dutu a primit, recent, la Venetia Premiul ”Casanova” pentru Artă, la Palatul Flangini, Centrul Cultural al Venetiei si Premiul Botticelli la Florenta.

A expus anul acesta la Roma, la Domus Romana Art Gallery Via Quattro Fontane,  2 – 16 iunie 2016 si la Bienala de arte de la Cannes, 18 – 19 Mai 2016 Hotel J.W. Mariotte in timpul Festivalului de film.

Victorita Dutu este absolventa a facultatilor de matematica, 1995 si filozofie 1999, Universitatea “Al. Ioan Cuza” Iasi. Este profesor de matematica titular la Liceul Teoretic “Traian” Bucuresti. A castigat premii de poezie si pictura si a facut expozitii de pictura in tata si strainatate. In matematica e pasionata de spatiile infinit dimensionale.

Este ambasadoare a Pacii, in cadrul Organizatiei Internationale ”The Universal Circle of the Ambassadors of Peace” din 8 ianuarie 2011, membra de onoare a Casei de Cultura Naji Naaman – Liban si a maimultor societati de poezie din strainatate.

A expus la New York Artexpo Pier 94, unul din cele mai mari  targuri de arta din lume, alaturi de Agentia internationala  de arte Basak Malone,  2015, la “Oxford International Art Fair 2015, la  Casino Velden Austria, 2014, la Brick Lane Gallery – Londra, Viena, AUSTRIA la “Time” Gallery, 2014, Chouzy-sur-Cisse, centrul Frantei, la musée “Matra” si la Biblioteca “Jacques-Thyraud” 2014, A expus la Sanremo, Italia,  in timpul Festivalului, la Galeria “La Bonbonnire” 2013, Polonia si Elvetia 2007.