Vinuri de aur la Bruxelles

Vinuri de aur la Bruxelles

Vinul provenit din viile Budureasca a obținut Marea Medalie de Aur la Mondial de Bruxelles, prestigiosul concurs internațional de vin de la Bruxelles, ajuns anul acesta la cea de-a 21-a ediție.

Marele premiu a fost acordat pentru vinul Origini Sauvignon Blanc 2014 sec, singurul vin românesc de soi pur care a primit această distincție. Același premiu a fost obținut și de Cramele Recaș pentru vinul Solo Quinta.

Vinul românesc a mai câștigat la Bruxelles o altă medalie de aur pentru Fetească Regală 2014 sec, precum și alte două medalii de argint.

Din cele peste 8.000 de vinuri înscrise la acest prestigios concurs, mai puțin de 1% au reușit performanța de a obțne Marea Medalie de Aur, iar acesta este un motiv de mândrie pentru noi, mai ales că de mai multi ani România nu a mai obținut o astfel de medalie”, a declarat Dumitru Vârgă, administratorul Budureasca, citat de emigrantul.it

Viile Budureasca se întind pe o suprafață de 300 de hectare situate în inima podgoriei Dealu Mare. Crama Budureasca, finalizată în primăvara anului 2013 are o suprafață de 5,300 mp, fiind una din cele mai noi și mai mari crame din Dealu Mare.