Violonistul Emmanuel Tjeknavorian vine la București

Violonistul Emmanuel Tjeknavorian vine la București

Considerat de critica muzicală și în egală măsură de publicul care l-a aplaudat deja pe mari scene ale lumii, un star în devenire al muzicii clasice, violonistul Emmanuel Tjeknavorian vine la București.La invitația Filarmonicii George Enescu, tânărul interpret va fi prezent pe scena Ateneului Român, pe 3 si 4 mai 2018, când va fi solistul Concertului pentru vioară și orchestră de Sibelius, sub bagheta lui Horia Andreescu.  Tjeknavorian a obținut la cea mai recentă ediţie a Concursului Internaţional Jean Sibelius din Helsinki, premiul pentru cea mai bună interpretare a acestui concert.

Tot pe scena Ateneului va susține un recital, pe 5 mai 2018, împreună cu pianista Cătălina Butcaru, cu sonate de Janacek, Brahms si Strauss.

După prezența la București, anul acesta Emmanuel Tjeknavorian este invitat să cânte cu Deutsche Symphonie Orchester Berlin, cu Filarmonica din Sankt Petersburg şi cu Filarmonica della Scala.

Pentru stagiunea 2017 – 2018, a fost ales să participe în seria de concerte Rising Stars al  European Concert Hall Organisation. De asemenea, a primit premiul Lotto Förderpreis al Rheingau Musik Festival 2018.

Emmanuel Tjeknavorian cântă pe o vioară Antonio Stradivari, Cremona, 1698.