Acasă Cultura / Culte Viorel Badea: “15 ianuarie reprezintă celebrarea spiritului creator al poporului român”

Viorel Badea: “15 ianuarie reprezintă celebrarea spiritului creator al poporului român”

De Ziua Culturii Naționale, senatorul Viorel Badea, președintele Comisiei pentru Cultură și Media, transmite un mesaj de mulțumire și de încurajare creatorilor și păstrătorilor de cultură din România.

”Instituită ca Sărbătoare Națională a Culturii Române prin Legea 238/2010, 15 ianuarie reprezintă în fapt celebrarea spiritului creator al poporului român. Acest spirit creator a dat un tezaur de neprețuit care trebuie păstrat și sporit. Gândurile mele se îndreaptă astăzi către toți cei care contribuie la păstrarea acestui tezaur – muzeografi, istorici, lingviști, meșteșugari, arhitecți dar și la cei care sporesc această moștenire – artiști plastici, actori, scriitori, muzicieni și poeți, a declarat senatorul Viorel Badea.

România trece prin momente dificile din punct de vedere economic și social, iar domeniul cultural este cu siguranță printre cele mai afectate de pandemie.
”Actul cultural este puternic afectat în aceste vremuri. Teatre închise, activități culturale suspendate dar există totuși o speranță, o FLACĂRĂ A CULTURII. Acesta este angajamentul nostru, al oamenilor care vremelnic răspund de legile ce guvernează domeniul Culturii – să oferim cele mai bune soluții legislative și guvernamentale pentru a proteja ceea ce ne definește ca țară și  ca nație a mai adăugat senatorul Viorel Badea.

 

Articolul precedentUniversalitatea culturii române este una incontestabilă
Articolul următor222 de milioane EUR pentru apă potabilă mai bună în România