Vizită de informare a ministrului Dîncu la Brigada 81 Mecanizată

Vizită de informare a ministrului Dîncu la Brigada 81 Mecanizată

DISTRIBUIȚI

Ministrul Apărării Naționale, Vasile Dîncu, s-a aflat sâmbătă, 12 februarie, în vizită de informare la Brigada 81 Mecanizată ”General Grigore Bălan”’ din Bistrița.

Echipa de comandă a brigăzii a prezentat starea actuală a unității, tehnica din dotare, misiunea, obiectivele și proiectele de modernizare a infrastructurii, atât cele aflate în plină desfășurare, cât și cele planificate pentru perioada viitoare.

Ministrul e a avut o întâlnire cu familiile eroilor brigăzii căzuți la datorie în teatrele de operații, precum și cu militari răniți în misiunile externe. Cu acest prilej, Vasile Dîncu a conferit cea mai înaltă distincție a Armatei României plutonierului-adjutant Daniel Claudiu Sfecheș, fratele sublocotenentului post-mortem Marius Florin Sfecheş, care și-a pierdut viața la 1 octombrie 2010, în Afganistan, și plutonierului-major Anca Filip, sora sublocotenentului post-mortem Cristian-Petru Filip, căzut în același atac.

Aceeași distincție a fost conferită și unor militari bistrițeni răniți în misiuni internaționale: plutonier-adjutant Vasile Zbâncă, plutonier-adjutant (rtr.) Florin Boc, sergent-major Gabriel Czifrak, sergent Ionuț-Marius Brumă, caporal clasa I Ioan-Iosif Reman și fruntaș Floare Dorian-Emil Reman.

”Este impresionant că fratele și sora eroilor sublocotenenți Marius Florin Sfecheş și Cristian-Petru Filip duc mai departe, în aceeași brigadă, misiunile fraților lor. Mulțumesc domnule plutonier-adjutant Daniel Claudiu Sfecheș și doamnă plutonier-major Anca Filip pentru modul profesionist în care vă faceți datoria față de Țară și vă încredințez că memoria fraților dumneavoastră nu va fi nicicând uitată”, a declarat Vasile Dâncu.

Ministrul i-a asigurat pe militarii răniți de întregul său sprijin pentru depășirea tuturor problemelor cu care s-ar putea confrunta.

Ministrul s-a întâlnit, de asemenea, cu cadre militare în rezervă și retragere din garnizoana Bistrița, pe care i-a informat că este la curent cu problemele cu care aceștia se confruntă.

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.