Vizită de monitorizare în Serbia

Vizită de monitorizare în Serbia

DISTRIBUIȚI

Secretarul de stat, Petre Guran, a efectuat duminică o vizită o vizită de monitorizare a implementării unor proiecte care au ca obiectiv oferirea de cursuri de limba română membrilor minorității române din Boljevac, Bor și Kladovo (Serbia), finanțate din fondurile Departamentului Politici pentru Relația cu Românii de Pretutindeni din cadrul Ministerului Afacerilor Externe.

Cu această ocazie, a avut o serie de întâlniri cu reprezentanți ai mediului asociativ al minorității române din Serbia, în vederea consolidării dialogului și a identificării celor mai bune modalități de sprijinire a eforturilor pe care acestea le depun în direcția conservării, dezvoltării și afirmării identității lor etnice, lingvistice, culturale și religioase, cu accent pe creșterea gradului de educație în limba română.

Vizita a inclus și întâlniri cu autoritățile locale, precum și vizionarea unor mânăstiri, parte din moștenirea culturală a minorității române.

Departamentul Politici pentru Relația cu Românii de Pretutindeni sprijină minoritatea română din Republica Serbia printr-o serie de proiecte și acțiuni, care includ și pe cele din localitățile vizitate.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.