Acasă Stiri Vocalista și compozitoarea de jazz Elena Mîndru lansează single-ul și videoclipul Hay...

Vocalista și compozitoarea de jazz Elena Mîndru lansează single-ul și videoclipul Hay Moon

Vocalista și compozitoarea de jazz Elena Mîndru anunță lansarea pe 14 mai 2021 a single-ului Hay Moon, în avanpremiera viitorului său album Hope. CD-ul este în pregătire sub labelul Eclipse Music (casă de discuri cu o solidă reputație pe zona de jazz din Scandinavia). Elena Mîndru îl are ca invitat special pe virtuosul violonist polonez Adam Bałdych. Partener de dialog inspirat, Adam contribuie rafinat la sound-ul special al pieselor, alături de muzicienii finlandezi Tuomas J. Turunen – la pian, Oskari Siirtola – la contrabas și Anssi Tirkkonen – la tobe.

Single-ul și videoclipul Hay Moon se lansează global, fiind anunțate simultan în România, Finlanda, Polonia Germania și Austria.

Originalitatea albumului constă în abordarea unei tematici atipice pentru jazz: eco-criza globală și angajarea de a transmite prin muzică mesajul că trebuie să ne unim forțele și speranțele în încercarea de a ne salva lumea în care trăim. Sunt teme regăsite atât în single-ul Hay Moon, cât și în celelalte piese de pe album, care vorbesc despre perspectivele umanității într-un viitor cu o ecologie în schimbare, cu provocări aduse de globalizare – de la migrație, la împuținarea mijloacelor de subzistență și la impactul ciberneticii și al inteligenței artificiale.

Articolul precedentDin 7 mai se deschide vaccinarea fără programare în toate centrele din țară
Articolul următorComisia Europeană lansează o nouă generație de centre EUROPE DIRECT