Voci românești pe scena „The Singing World” din Sankt Petersburg

Voci românești pe scena „The Singing World” din Sankt Petersburg

Corul bărbătesc „Cantus Domini” participă la Concursul Coral Internațional din cadrul celei de-a XII-a ediții a Festivalului Internațional „The Singing World”, care se desfășoară în perioada 31 iulie – 5 august la Sankt Petersburg.

Corul a fost invitat oficial de Comitetul pentru Cultură și Centrul pentru Cooperare Internațională INTER-ASPECT din St. Petersburg.

„Cantus Domini” va participa la două dintre secțiunile concursului: nr. 2 – Equal Voices Choirs și nr. 5 – Chamber Choirs. La eveniment vor lua parte peste 30 de coruri din toată lumea.

Corul bărbătesc, afiliat Asociației Studenților Teologi Ortodocși, are 27 de membri. Palmaresul național și internațional al Corului include Premiul I al Concursului de Muzică „George Enescu” (iunie 2012), două medalii de argint la Olimpiada Mondială de Coruri (SUA, 2012), o medalie de argint la European Choir Games (Austria 2013), o medalie de aur și o cupă la International Choral Competition din Istanbul (2014). Până în prezent coorul a îregistrat două CD-uri audio: „Musica Universalia” (2013) și „Armonii de Crăciun” (2013).

Festivalul „The Singing World” are ca obiectiv realizarea unui dialog cultural între reprezentați ai artei și tradițiilor corale din diferite regiuni ale Rusiei și din alte zone ale lumii.