Volume româneşti, prezentate la Tel Aviv

Volume româneşti, prezentate la Tel Aviv

DISTRIBUIȚI

ICR Tel Aviv vă invită, în perioada 12 – 14 septembrie 2017, la seria de evenimente de prezentare în Israel a volumelor „Degete mici”, „Zilele regelui” și „Toate bufnițele” semnate de Filip Florian.

Evenimentele se vor desfășura sub egida Zilei Limbii Române și sunt organizate în colaborare cu Universitatea Ben Gurion din Beer Sheva, Cercul Literar „Mihail Sebastian” din Nahariya, Cercul Cultural din Haifa și Cercul Cultural din Ierusalim. Filip Florian s-a născut la 16 mai 1968, în București. Primul lui roman, „Degete mici”(2005), a fost recompensat cu Premiul pentru debut al „României literare”, Premiul de excelență pentru debut în literatură al Uniunii Naționale a Patronatului Român şi Premiul Uniunii Scriitorilor pentru cel mai bun debut în proză. Următorul roman al lui Filip Florian, „Zilele regelui” (2008), a fost distins cu Premiul „Manuscriptum”, acordat de Muzeul Național al Literaturii Române, şi a fost desemnat Cartea anului 2008 la Colocviul romanului românesc contemporan. „Toate bufnițele”(2012), cel mai recent roman al său, a fost distins cu Premiul pentru cea mai bună carte a anului, secțiunea „Beletristică”, la Gala Bun de Tipar.

Cărțile lui Filip Florian au fost traduse în douăsprezece limbi, la editurile Houghton Mifflin Harcourt (SUA), Suhrkamp și Matthes & Seitz (Germania), Acantilado (Spania), Fazi (Italia), Magveto și Bookart (Ungaria), Czarne, Amaltea (Polonia), Didakta (Slovenia), Ciela și Panorama Plus (Bulgaria), Kalligram (Slovacia), University of Plymouth Press (Marea Britanie), Animar (Egipt), Altin Bilek (Turcia) și Bokvennen (Norvegia). Intrarea la eveniment este liberă, în limita locurilor disponibile.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.