Vot pozitiv pentru ”Cartea albă a apărării”

Vot pozitiv pentru ”Cartea albă a apărării”

DISTRIBUIȚI

Comisia de apărare, ordine publică și siguranță națională din Senat a dat marți, 20 aprilie a.c. un vot pozitiv în vederea aprobării documentului ”Cartea albă a apărării”, elaborat de Guvern.

Documentul reprezintă asumarea, de către Guvern, a viziunii și principiilor enunțate în ”Strategia Națională de Apărare a Țării 2020-2024”, trasând totodată direcțiile operaționale privind implementarea politicilor și acțiunilor prin care este asigurată securitatea României.

Votul de aprobare a fost unanim, membrii Comisiei constatând că documentul transpune într-o manieră justă și concretă atât viziunea generală cât și agenda strategică privind politica de securitate națională, prevăzute în Strategia națională de apărare.

”Votul acordat a fost extrem de important, nu doar prin implicațiile concrete pe care le are, dar și prin semnalul de unitate transmis românilor. Clasa politică a demonstrat că, atunci când vorbim de siguranța cetățenilor, există linii roșii care nu pot fi încălcate. Indiferent de culoarea politică, colegii mei din comisie au analizat cu atenție și au votat cu onestitate și responsabilitate un document care, în esență, vizează asigurarea principalei condiții necesare pentru obținerea prosperității, și anume securitatea”, a declarat senator de Ilfov Nicoleta Pauliuc, președintele Comisiei de apărare din Senat.

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.