Week-end cultural românesc în capitala cultural europeană

Week-end cultural românesc în capitala cultural europeană

Mons, capitala culturală europeană în 2015 va găzdui un week-end cultural românesc, în perioada 10-12 iulie 2015, la Mons, în Belgia.

Jazz de inspirație tradițională, arte vizuale și bijuterii din lemn, instalații de lumini și mapping 3D, cinema în aer liber, gastronomie și vinuri românești, sunt doar câteva dintre fațetele patrimoniului cultural românesc care vor fi prezentate în premieră publicului belgian și european din capitala culturală a Europei – Mons 2015.

11 tineri, printre care artistul vizual Doru Dumitrescu, muzicienii Cătălin Milea și Ioana Mihai, arhitecții Alexandra Suciu și Virgiliu Guraliuc (Visual Skin), Marinela Vasilica Ardelean – specialistă în oenogastronomie – alături de alți artiști belgieni, vor fi protagonişti timp de trei zile la Maison Folie din Mons.

Maison Folie, un loc de referință pe scena culturală a oraşului Mons, se va metamorfoza pe durata sezonului estival în Escala albastră – a cărei scenografie imaginată de artista belgiancă Anne Desclée va fi animată de artiștii români și transformată într-o destinație turistică și culturală românească.

”Suntem onorați și încântați că artiștii români cu sprijinul ICR Bruxelles au răspuns pozitiv invitației de a se asocia acestei mari aventuri – Mons capitală culturală europeană 2015 și sunt convinsă că prin astfel de inițiative putem arăta diversitatea culturii europene”, spune Caroline Kadziola, director de relații internaționale al Fundației Mons 2015.

Institutul Cultural Român Bruxelles va face cunoscut în zilele următoare programul complet al evenimentelor incluse în cadrul week-end-ului cultural românesc, conceput în parteneriat cu fundația Mons 2015.