Zeci de turişti români blocaţi în Thailanda şi Egipt, după moartea patronului...

Zeci de turişti români blocaţi în Thailanda şi Egipt, după moartea patronului Omnia Turism

Foto: Booking.com

Peste 80 de români sunt blocați în Thailanda și Egipt, după ce Omnia Turism nu le-a plătit cazarea. Firma are datorii de 1,6 milioane de lei, iar patronul s-a sinucis din cauza problemelor financiare. Ministrul Turismului le recomandă celor au cumpărat pachete să nu mai plece de acasă, informează realitatea.net.

Autoritățile îi sfătuiesc pe toți cei care și-au luat pachete de la această agenție să nu mai plece în concedii.

Preşedintele ANAT a declarat în cadrul unui post televiziune, că situaţia românilor se va rezolva. “Turiştii din Egipt au plătit aceşti 200 de dolari şi integral au rămas acolo, această sumă este o sumă modică urmare a discuţiei pe care am avut-o eu cu proprietarul de acolo. A rămas povestea cu Thailanda, dacă se deblochează conturile firmei zbor Phuket – Singapore de unde au întoarcerea asigurată, în ultimă instanţă o să o plătim noi de la ANAT, dar situaţia se va debloca şi acolo. Nu rămâne nimeni acolo. Din păcate, sumele respective care sunt plătite în avans nu cred că mai pot fi recuperate şi este o altă situaţie care a vândut cu înscrieri timpurii pe circuite. Pe circuite nu există reduceri, în dorinţa de a face rost de cash“, a explicat Burcea .

Ministrul Turismului a spus că se face tot posibilul pentru a debloca situaţia. Ministrul Turismului, Mircea Titus Dobre, a spus că toţi românii sunt în siguranţă. “În Malaezia tur de 10 zile cu retur fără probleme, Israel, turiştii plaătesc cazare, Indonezia, fără probleme, Israel, plătesc singuri cazare, Egipt 39 de persoane care îşi plătesc cazarea 200 de euro persoană, Thailanda – 47 de persoane, prima oprire Phuket şi trebuiau să se întoarcă din Singapore. S-a luat decizia să rămână pe insulă, se găseşte un transport cu avionul. Toată lumea este ok. Toţi cetăţenii români sunt în siguranţă. Situţia e destul de gravă în ceea ce priveşte agenţia. Din punct de vedere al moralităţii şi legalităţii agenţia funcţiona legal”, a declarat ministrul Turismului.

Patronul companiei Omniaturism, George Negru, s-a sinucis după ce s-a aruncat de la etajul unui bloc din zona Piaţa Alba Iulia, din Capitală, el recurgând la acest gest după ce firma pe care o administra a avut probleme financiare, potrivit unor surse judiciare. Ministerul Turismului este asaltat de telefoane din partea celor care – plecaţi în vacanţe – au aflat din presa de la Bucureşti că patronul companiei Omnia Turism, George Negru, şi-a pus capăt zilelor.