Zi eminesciană în Republica Moldova

Zi eminesciană în Republica Moldova

Foto: ICR

Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chişinău organizează un recital de muzică al îndrăgitului cantautor Iurie Sadovnic-Orheianu în cadrul celei de-a XXXI-a ediţii a Festivalului Internaţional de Muzică şi Poezie „Eminesciana” de la Străşeni. Evenimentul va avea loc pe data de 25 iunie 2017, cu începere de la ora 11.00, în Poiana Eminescu, situată la km. 6 din pădurea Scoreni, situată lângă oraşul Străşeni.

Festivalul Internaţional de Muzică şi Poezie „Eminesciana” a întrat întradiţia raionului Străşeni şi este un adevărat simbol cultural, fiind cea mai amplă manifestare dedicată operei marelui poet din această regiune. Evenimentul este organizat de Secţia Cultură a Consiliul raional Străşeni în parteneriat cu Uniunea Scriitorilor din Republica Moldova, Ministerul Culturii al Republicii Moldova şi Biblioteca Publica Raionala „Mihail Sadoveanu”.

În fiecare an, la festival sunt prezenţi peste 1000 de participanţi: scriitori şi poeţi din întreg spaţiu românesc, interpreţi de muzică cu renume, oficialităţi din conducerea şi Parlamentul Republicii Moldova, colective artistice din Ucraina, Belarus, România, colective artistice din raionul Străşeni şi raioanele învecinate.

Printre evenimentele organizate în cadrul festivalului, menţionăm: expoziţii de artizanat şi gastronomie, expoziţii de carte, recitaluri musicale şi poetice, concursuri de interpretare şi compoziţie pentru copii etc.