Zilele Culturii Române în Spania

Zilele Culturii Române în Spania

DISTRIBUIȚI
Foto: ICR

În perioada 3 -18 mai, Reprezentanţa Institutului Cultural Român de la Madrid şi Universitatea din Salamanca, sub patronajul Ambasadei României în Spania, organizează Zilele Culturii Române la Salamanca.

Inaugurarea va avea loc în data de 4 mai, ora ora 12.00, în Edificio Juan de Enzina, în prezenţa lui Vicente González Martín, decanul Facultăţii de Filologie şi a Ioanei Anghel, directorul Institutului Cultural Român de la Madrid.

Programul va include două filme româneşti (câte unul pe săptămână) şi expoziţia documentară “România în Primul Război Mondial”.

Proiecţiile filmelor vor avea loc în zilele de miercuri, în Edificio Juan de Enzina, şi vor fi prezentate de Luminiţa Marcu, lector de limba română, USAL. Intrarea  este liberă, în limita locurilor disponibile.

Expoziția “România în Primul Război Mondial” va fi prezentată, în perioada 03- 18 mai 2018, pe holul principal al Palatului de Anaya, care găzduieşte în prezent Facultatea de Filologie a Universităţiidin Salamanca.

Pe lângă marcarea a 100 de ani de la încheierea Primului Război Mondial, expoziţia îşi propune să evidențieze provocăriile istorice care au marcat România, prin prezentarea unor elemente care pot avea un impact asupra publicului din Peninsula Iberică și mai ales asupra partenerilor instituționali.

Expoziţia este formată din 20 de panouri (format 200 x 80 cm) și cuprinde informații despre Începutul Războiului, implicarea Marilor Puteri, România în epoca neutralității, Intrarea în război și operațiunile din anul 1916, ocupația germană 1916-1918, români aflați în prizonierat, marile bătălii ale anului 1917: Mărăști, Mărășești, Oituz, un capitol despre viziunea spaniolă a participării României în Marele Război și Marea Unire de la 1918.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.