Zilele Filmului Românesc la Valencia, ediția a III-a

Zilele Filmului Românesc la Valencia, ediția a III-a

Festivalul Zilele Filmului Românesc, a cărui a VIII-ediție s-a desfășurat la Madrid, în Cine Doré, în perioada 8 – 15 noiembrie 2017, va fi itinerat, ca și în 2017, în 5 orașe din Spania.

Anul acesta, festivalul de film românesc va putea fi vizonat în Barcelona, Valencia, Palma de Mallorca, Oviedo și San Cristóbal de La laguna-Tenerife, în perioada 20 februarie – 6 iunie.

După Barcelona, festivalul itinerant va fi inaugurat la Valencia, în data de 11 aprilie, la ora 20:00, cu pelicula Fixeur, cel mai recent lungmetraj al realizatorului Adrian Sitaru, care a reprezentat România în cursa pentru Premiul Oscar pentru cel mai bun film în limbă străină. Ciclul de filme românești va fi găzuit, pentru al treilea an consecutiv, de Cinemateca Institutului Valencian de Cultură.

În mod excepțional, va fi prezentată și pelicula Ana, mon amour, care a obținut la ediția din 2017 a Berlinalei Premiul Ursul de Argint, acordat Danei Bunescu pentru cea mai bună contribuție artistică. Filmul este distribuit în Spania de Golem Distribución.

ICR pune la dispoziţie mai multe detalii privind programul şi preţul biletelor la acest link. De asemenea, românii din Spania pot urmări toate informațiile referitoare la Zilele Filmului Românesc pe pagina de Facebook CineRumano, dedicată filmului românesc și succeselor sale în Spania.

Festivalul va începe în data de 11 aprilie şi se va încheia pe 28 aprilie.