Zilele Jazzului Românesc în Ungaria

Zilele Jazzului Românesc în Ungaria

DISTRIBUIȚI

Cea de-a doua ediţie a „Zilelor Jazzului Românesc în Ungaria” se va desfăşura, în perioada 22-24 septembrie, la Budapest Music Center şi la Szentendre, localitate din apropierea capitalei ungare.

A doua ediţie a „Zilelor Jazzului românesc” oferă publicului de la Budapesta şi Szentendre prilejul de a asculta importanţi muzicieni şi compozitori de jazz: Mircea Tiberian, Ana-Cristina Leonte, Sorin Zlat, Răzvan Cojanu sau Claudiu Purcarin („Sorin Zlat Trio”). Acestora li se vor alătura pe scenă doi cunoscuţi muzicieni de jazz din Ungaria: Kristóf Bacsó (saxofon) şi Gábor Juhász (chitară).

În anul 2014, prima ediţie a „Zilelor Jazzului românesc” organizată de Institutul Cultural Român Budapesta a avut loc la Budapesta şi a fost dedicată memoriei a doi importanţi muzicieni români de jazz: Johnny Răducanu şi Jancsi Körössy, prin două importante concerte-omagiu care i-au adus pe scenă pe: Nicolas Simion (saxofon), Sorin Romanescu (chitară), Albert Tajti (pian) şi Michael Acker (contrabas), alături de invitatul special din Ungaria, chitaristul István Gyárfás.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.