Zilele Jazzului Românesc în Ungaria

Zilele Jazzului Românesc în Ungaria

Cea de-a doua ediţie a „Zilelor Jazzului Românesc în Ungaria” se va desfăşura, în perioada 22-24 septembrie, la Budapest Music Center şi la Szentendre, localitate din apropierea capitalei ungare.

A doua ediţie a „Zilelor Jazzului românesc” oferă publicului de la Budapesta şi Szentendre prilejul de a asculta importanţi muzicieni şi compozitori de jazz: Mircea Tiberian, Ana-Cristina Leonte, Sorin Zlat, Răzvan Cojanu sau Claudiu Purcarin („Sorin Zlat Trio”). Acestora li se vor alătura pe scenă doi cunoscuţi muzicieni de jazz din Ungaria: Kristóf Bacsó (saxofon) şi Gábor Juhász (chitară).

În anul 2014, prima ediţie a „Zilelor Jazzului românesc” organizată de Institutul Cultural Român Budapesta a avut loc la Budapesta şi a fost dedicată memoriei a doi importanţi muzicieni români de jazz: Johnny Răducanu şi Jancsi Körössy, prin două importante concerte-omagiu care i-au adus pe scenă pe: Nicolas Simion (saxofon), Sorin Romanescu (chitară), Albert Tajti (pian) şi Michael Acker (contrabas), alături de invitatul special din Ungaria, chitaristul István Gyárfás.