Ziua Copilului sărbătorită de Institutul Hispano Român la Castellon, prin evenmentul „Români...

Ziua Copilului sărbătorită de Institutul Hispano Român la Castellon, prin evenmentul „Români în Europa – copii Uniți prin Centenar“

DISTRIBUIȚI

Institutul Hispano Român a celebrat Ziua Internațională a Copilului prin organizarea unei acțiuni dedicată copiilor români din provincia Castellon și din județul Dâmbovița, sub umbrela Centenarului. Concursul „România într-o sută de cuvinte“ a fost puntea de legătură între elevii dâmovițeni și cei din municipiul Castellon, având în vedere acordul de înfrățire între Târgoviște și Castellon.Concursul, lansat la începutul lunii mai, s-a desfășurat cu participarea a aproximativ 200 de copii români din provincia Castellon și județul Dâmbovița, având ca principal obiectiv marcarea celor 100 de ani de la realizarea visului național al poporului român, și anume Mare Unire, realizată în 1918.

Duminică, 3 iunie la Castellón a avut loc și acțiunea „Români în Europa –copii Uniți prin Centenar“, unde au participat aproape 100 de persoane care au dorit să sărbătorească ziua copilului în spirit românesc, cu desene, poezii și cântece. Protagoniști au fost desigur copiii, sub atenta îndrumare a dnei Anca Diana Istrate, profesor LCCR (Limba cultură și civilizație românească), căreia Institutul Hispano Român i-a înmânat o diplomă de merit, pentru contribuția sa la promovarea limbii, culturii și civilizației românești în Castellón. De asemenea am dori să mulțumim Consulatului României din Castellón, care a fost reprezentat de catre domnul consul Gheorghe Florea, pentru tot sprijinul oferit comunității românești din Castellón.

În munincipiul Târgoviște, acțiunea “România într-o sută de cuvinte” are loc marți, 5 iunie 2018 orele 16.00, la sediul Bibliotecii Județene „Ioan Heliade Rădulescu“, unde elevii dâmbovițeni participanți, își vor expune lucrările. La final vor fi înmânate premiile elevilor care au fost desemnați câștigători ai acestui concurs.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.