Ziua Culturii Naționale, serbată de elevii Școlii în Limba Română “Elena Rosetti-Cuza”...

Ziua Culturii Naționale, serbată de elevii Școlii în Limba Română “Elena Rosetti-Cuza” din Grecia

Elevii Școlii în Limba Română “Elena Rosetti-Cuza”, care funcționează în cadrul Asociației Femeilor Românce din Grecia, cu sprijinul Ministerului pentru Românii de Pretutindeni, au serbat Ziua Culturii Naționale și ziua poetului Mihai Eminescu, printr-un recital de poezii, ateliere de creație și desen și prezentări educative video și powerpoint.

Astăzi, 15 ianuarie, se împlinesc 168 de ani de la nașterea marelui poet național Mihai Eminescu, iar acest eveniment poartă numele de Ziua Culturii Naţionale, prilej prin care au loc evenimente de comemorare,  atât în România, cât şi în străinătate.

Asociaţia Femeilor Românce din Grecia este o organizație non-guvernamentală non-profit care are ca obiective principale păstrarea și afirmarea identității etnice, culturale și lingvistice a românilor din Grecia, precum şi promovarea limbii române, culturii, tradiţiilor, obiceiurilor româneşti în Grecia, dar şi în alte ţări, prin colaborări internaţionale. – corespondență de la Ana Maria Cuciureanu, Grecia