Ziua europeană a limbilor – poartă spre cultură

Ziua europeană a limbilor – poartă spre cultură

DISTRIBUIȚI

Cea de-a patra ediție a evenimentului „Porţi deschise culturilor europene. Ziua europeană a limbilor” va fi organizată, în perioada 25-26 septembrie, la Madrid, cu ocazia zilei oficiale a limbilor europene, promovată de Consiliul Europei şi Comisia Europeană.

Prin intermediul activităților propuse, proiectul urmărește în primul rând să trezească interesul publicului spaniol pentru studiul limbilor străine și să ofere acestuia șansa de a descoperi și de a intra în contact cu culturile diverselor țări participante.

Pe 25 și 26 septembrie, propunerile culturale vor fi diverse, așa cumsunt și limbile europene – film, muzică, spectacole de improvizație, gastronomie, artă, vizite cu ghid, cursuri de limbi străine, ateliere de podoabe tradiționale pentru adulți, fiind pentru prima dată când activitățile se desfășoară pe parcursul a două zile.

Anul acesta evenimentul aduce în prim plan importanța și influența figurii lui Don Quijote – aniversat în acest an, la 400 de ani de la apariția volumul II din opera lui Cervantes – în literaturile și diversele culturi europene.

În plus, se vor oferi diverse premii, iar celor care vor vizita, vineri, 25 septembrie, cel puțin două dintre sediile instituțiilor participante în cadrul evenimentului „Porţi deschise culturilor europene. Ziua europeană a limbilor” li se va înmâna un „Pașaport lingvistic” cu care vor avea șansa să câștige diverse premii, printre care și o tabletă.

Institutul Cultural Român de la Madrid se alătură evenimentului organizând o serie de activități la sediul său și participând cu propuneri culturale la activitățile organizate în sediile Goethe-Institut Madrid și Instituto Polaco de Cultura.

Organizat de reţeaua locală EUNIC, evenimentul însumează 18 instituţii participante: Alliance Française, British Council, Centrul Ceh Madrid, Forumul Cultural Austriac, Goethe-Institut, Instituto Cervantes, Institut Français, Institutul Cultural Român de la Madrid, Institutul Iberoamerican al Finlandei, Institutul Italian de Cultură Madrid, Institutul Polonez de Cultură, Ambasada Belgiei – Comunitatea Flamandă, Ambasada Bulgariei, Ambasada Ungariei, Ambasada Lituaniei, Ambasada Sloveniei, Ambasada Portugaliei și Reprezentanța Comisiei Europene în Spania.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.