Ziua Limbii Române, sărbătorită la Milano

Ziua Limbii Române, sărbătorită la Milano

Pentru a marca aniversarea Zilei Limbii Române, Centrul Cultural Italo Român în colaborare cu patronajul Consulatului General al României la Milano, invită românii stabiliţi în Italia la o dezbatere privind limba română în afara granițelor României, aspecte privind limba maternă în rândul celei de a doua generații de copii români, precum şi schimbări ale limbii române în contact cu limba italiană.

Evenimentul va avea loc sâmbătă,  2 septembrie  2017,  orele 16 30, la Consulatul General al României din Milano. Proiecte în curs pentru aniversarea Centenarului Marii Uniri 1918-2018– (conferințe, expozitii, lansari de carte) care vor omagia importantul act istoric al României.

Tuturor participanților le vor fi oferite gratuit volume ale editurii REDIVIVA – publicate în cadrul mai multor colecții (Memoria, Îți povestesc lumea…). Intrarea este liberă.

Ziua Limbii Române a fost instituită prin Legea nr 53/2013 și este sărbătorită în fiecare an pe 31 august în România și Republica Moldova, fiind marcată de autorităţi şi instituţiile publice, de reprezentanţele diplomatice şi institute culturale ale României, precum şi de instituţii româneşti din străinătate, prin organizarea unor programe şi evenimente cultural-educative, consacrate limbii române.