Ziua Mării Negre în panouri filatelice la Istanbul

Ziua Mării Negre în panouri filatelice la Istanbul

Cu ocazia Zilei Mării Negre, Institutul Cultural Român „Dimitrie Cantemir” de la Istanbul în colaborare cu Consulatul General al României la Istanbul și Ambasada României la Ankara au organizat, pe 5 noiembrie, un eveniment dedicat preluării preşedinţiei în exerciţiu a Organizaţiei Cooperării Economice a Mării Negre de către țara noastră .

Programul evenimentului a debutat cu vernisajul expoziției filatelice cu tematica Mării Negre, organizată în colaborare cu Romfilatelia, expoziție constând din 3 panouri filatelice, de dimensiuni 70X100 cm.

La eveniment au participat membri ai misiunilor diplomatice acreditate la Istanbul, oficiali OCEMN, reprezentanți ai țărilor membre OCEMN prezenți la Istanbul, reprezentanți ai institutelor culturale străine de la Istanbul, autorități locale, reprezentanți ai Universității Devlet Konservatuari din Istanbul, precum şi reprezentanți ai Universității Mimar Sinan din Istanbul.

Prin acest eveniment, ICR Dimitrie Cantemir din Istanbul s-a alăturat demersurilor diplomatice de a consolida cooperarea regională și a suscita astfel, dezvoltarea de proiecte regionale din domeniile noastre de competențe.

Evenimentul a contribuit la reliefarea rolului jucat de Institutul Cultural Român „Dimitrie Cantemir” de la Istanbul ca actor important în îndeplinirea (alături de misunile diplomatice ale României în Republica Turcia) obiectivelor importante pentru prioritățile politico-diplomatice și culturale ale țării noastre atât în spațiul în care îşi desfășoară activitatea, cât și în context regional.