Ziua Națională a României sărbătorită la New York și în capitala SUA

Ziua Națională a României sărbătorită la New York și în capitala SUA

Ziua Națională a României va fi sărbătorită, și în acest an, prin două recitaluri găzduite de Weill Recital Hall (Carnegie Hall), din New York, și de The John F. Kennedy Center for the Performing Arts Millenium Stage, din Washington, DC.

La cea de a zecea aniversare de la înfințare, Cvartetul SoNoRo se reîntoarce la Carnegie Hall, unde a debutat acum cinci ani, în Zankell Hall.

SoNoRo a fost înființat în 2006, în București, ca un experiment menit să readucă muzica de cameră în România, unde acest gen muzical era oarecum uitat, la acea vreme. De la înființare, Festivalul SoNoRo s-a dezvoltat într-una dintre cele mai incitante, creative și renumite platforme culturale din Europa de Est. Artiștii SoNoRo se numără printre cei mai apreciați muzicieni pe plan internațional.

Cvartetul va prezenta pe 30 noiembrie, la la Weill Recital Hall,  un recital cu lucrări de Mahler, R. Strauss, Dohnányi și Enescu. Detalii suplimentare la

Artiștii ansamblului SoNoRo, Diana Ketler (pian), Daniel Rowland și Alexander Sitkovetsky (vioară), Răzvan Popovici (violă), și Julian Arp (violoncel), dezvoltă și cariere solistice, ca interpreți ai muzicii de cameră și ca pedagogi, având o perfectă colaborare muzicală și de comunicare în cadrul cvartetului.

De asemenea, directorii Festivalului SoNoRo în București, violonistul român Răzvan Popovici și pianista letonă Diana Ketler, alături de violonista germană Alissa Margulis, vor susține, pe 3 decembrie, la The John F. Kennedy Center for the Performing Arts Millennium Stage un recital excepțional, al cărui program cuprinde Trio-ul „Kegelstatt” pentru vioară, violă și pian, de Mozart; Konzertstück pentru violă și pian, de George Enescu; piesa de virtuozitate violonistică „Tzigane”, de Ravel, și „Melodia românească”, de Max Bruch, inspirată de o doină tradițională.

Recitalurile sunt organizate cu sprijinul Institutului Cultural Român și al Ambasadei României de la Washington, în colaborare cu RA-Entertainment.