„Ziua Românilor de Pretutindeni”, sărbătorită în Roquetas de Mar, Spania

„Ziua Românilor de Pretutindeni”, sărbătorită în Roquetas de Mar, Spania

DISTRIBUIȚI

Valorile culturale și tradițiile românești vor fi promovate dincolo de granițe, în comunitatea românească din Roquetas de Mar, Spania în cadrul unui spectacol de muzică tradițională.

Dinu Iancu Sălăjanu, Aurelian Temișan, Daniel Teodor Bîgi și Constantin Peter vor concerta în Sala Școlii de Muzică, din El Parador, Roquetas de Mar, Spania în data de 27 mai 2017, începând cu ora 17,00.

Evenimentul marchează Ziua Românilor de Pretutindeni și este organizat de Institutul Eudoxiu Hurmuzachi pentru românii de pretutindeni, din subordinea Ministerului pentru Românii de Pretutindeni, în parteneriat cu Episcopia Ortodoxă Română a Spaniei și Portugaliei și Parohia Ortodoxă Română cu Hramul ,,Botezul Domnului”, din Roquetas de Mar, Spania.

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile. Proiectul se înscrie în Planul de activități 2018 al Institutului „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni- Program Strategic – Spațiul Cultural Comun Românesc – Centenar Marea Unire 1918 – 2018.

Ziua Românilor de Pretutindeni este sărbătorită, începând cu anul 2015, în ultima duminică a lunii mai, respectiv la 27 mai, anul acesta. Până în anul 2014, Ziua Românilor de Pretutindeni era celebrată la 30 noiembrie, odată cu sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei, cel Întâi chemat, Ocrotitorul României, potrivit Legii nr. 299 din 13 noiembrie 2007, privind sprijinul acordat românilor de pretutindeni, publicată în Monitorul Oficial, Partea I nr. 792 din 21 noiembrie 2007. Articolul 10 din Legea 299/2007 a fost modificat prin Legea 101/2015, conform căreia se schimbă data la care se sărbătoreşte această zi.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.