„Ziua românilor de pretutindeni”, sărbătorită în Torrejon de Ardoz ( Spania)

„Ziua românilor de pretutindeni”, sărbătorită în Torrejon de Ardoz ( Spania)

DISTRIBUIȚI

Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni în parteneriat cu Asociația Muntenia din Spania și Federația Asociațiilor de Români din Europa (FADERE) organizează în data de 13 mai 2018, începând cu ora 18,00, spectacolul „Ca românul nu-i niciunul”.

Pe scena Casei de Cultură din Torrejon de Ardoz vor urca tineri instrumentiști și soliști din Spania, dar și artiști de renume din Țară precum Jeny Nicolau, Ansamblul „Doruri Românești”, Nicoleta Petrică, Mihaela Danciu, Olga Ciucă, Ioana Iordache, Dumitru Lucia, Mariana și Florin Matei, Ion Anghel, Aurel Cojocaru și alții. Spectacolul deschide seria de evenimente ale Institutului „Eudoxiu Hurmuzachi” dedicate sărbătoririi Zilei Românilor de Pretutindeni. Totodată, intrarea este liberă.

Organizarea evenimentului care vizează promovarea tradițiilor și obiceiurilor românești prin arta spectacolului reprezintă o ocazie excepțională de a valorifica, atât în rândul comunității românești din Torreon de Ardoz – Spania și zonele limitrofe, dar și indirect în rândul comunității autohtone, a unei imagini diferite a României, astfel încât percepția publicului larg față de Țară, dar și față de comunitățile românești, să fie modificată pozitiv.

Ziua Românilor de Pretutindeni este marcată, începând cu anul 2015, în ultima duminică a lunii mai. Până în anul 2014, Ziua Românilor de Pretutindeni era celebrată la 30 noiembrie, odată cu sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei, cel Întâi chemat, Ocrotitorul României, potrivit Legii nr. 299 din 13 noiembrie 2007, privind sprijinul acordat românilor de pretutindeni, publicată în Monitorul Oficial, Partea I nr. 792 din 21 noiembrie 2007. Articolul 10 din Legea 299/2007 a fost modificat prin Legea 101/2015, conform căreia se schimbă data la care se sărbătoreşte această zi.

Proiectul se înscrie în  Programul strategic IEH pe anul 2018 – Spațiul cultural comun românesc – Centenar Marea Unire 1918 – 2018.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.