Votul în străinătate la alegerile europarlamentare și referendumul național a început în...

Votul în străinătate la alegerile europarlamentare și referendumul național a început în Noua Zeelandă

DISTRIBUIȚI

Votul la alegerile pentru desemnarea membrilor din România în Parlamentul European și referendumul național din 26 mai 2019 a început în străinătate, la Auckland, Noua Zeelandă, la ora 22.00, ora României (ora 7.00 ora locală), în secţia de votare nr. 18, cea mai îndepărtată secţie de votare organizată în afara graniţelor României.

Românii din afar granițelor își pot exprima votul în cadrul celor 441 de secții organizate în străinătate pe durata a 33 de ore (25 mai ora 22.00 – 27 mai ora 7.00 când se vor închide secțiile de votare de pe coasta de vest a Statelor Unite ale Americii (Los Angeles, San Francisco, Sacramento, Seattle, Las Vegas, Phoenix, Portland) și cea de la Vancouver, Canada).

Pentru cetățenii români aflați în străinătate au fost trimise 4.000.500 buletine de vot, atât pentru alegerile europarlamentare, cât și pentru referendumul național din 26 mai 2019.

Lista secțiilor de votare organizate în străinătate și adresele acestora pot fi consultate AICI.

Informațiile cu privire la prezența la vot vor fi făcute publice de către BEC.

Astăzi, 26 mai 2019, au loc alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European și referendumul național pe probleme de interes național convocat de Președintele României. La referendumul național se votează în aceleași secții de votare organizate pentru alegerile europarlamentare. Alegătorii pot opta să își exercite dreptul de vot numai pentru un singur tip de scrutin sau pentru ambele scrutine.

La referendumul național se votează în aceleași secții de votare organizate pentru alegerile europarlamentare. Alegătorii pot opta să își exercite dreptul de vot numai pentru un singur tip de scrutin sau pentru ambele scrutine.

La referendumul național sunr utilizate două buletine de vot, corespunzătoare celor două întrebări supuse referendumului. Alegătorii care optează pentru a-și exercita dreptul de vot la acest tip de scrutin vor primi obligatoriu ambele buletine de vot corespunzătoare celor două întrebări de la referendum, neavând posibilitatea de a opta pentru una sau alta din întrebări.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.