Acasă Cultura / Culte Artişti de pe ambele maluri ale Prutului la Festivalului Internaţional de Nai...

Artişti de pe ambele maluri ale Prutului la Festivalului Internaţional de Nai „Gheorghe Zamfir”

Cea de-a doua ediţie a Festivalului Internaţional de Nai „Gheorghe Zamfir” debutează astăzi în oraşul natal al artistului, Găeşti, şi se va încheia pe 13 septembrie.

Festivalul Internaţional de Nai va cuprinde expoziţii, spectacole de muzică clasică, folclor, muzică pop, recitaluri, decernări de premii şi distincţii, o sesiune de autografe şi momente cu invitaţi surpriză.

La eveniment vor fi prezente atât personalităţi artistice din ţară, cât şi de peste hotare, între care membri ai Academiei Române, diplomaţi şi oficialităţi de marcă. Printre artiştii invitaţi se numără Nicolae Botgros şi Orchestra „Lăutarii” din Chişinău, Petruţa Kűpper, Igor Podgoreanu, Aydin Yavaş, mezzosoprana Maria Jinga, Orchestra „Zamfir 50”, dirijorul Daniel Jinga şi Corul Accoustic.

Pe 11 septembrie, la Casa de Cultură, Gheorghe Zamfir va susţine un recital, în care vor fi prezentate lucrări pentru orchestră simfonică şi lucrări simfonice clasice. Acompaniamentul va fi asigurat de orchestra condusă de Daniel Jinga şi Corul Accoustic, invitată fiind mezzosoprana Maria Jinga.

Totodată, pe 12 septembrie, în parcul central, va avea loc un recital al lui Gheorghe Zamfir, în care vor fi prezentate publicului lucrări celebre pop şi pop-opera, notează adevarul.ro

De asemenea, un regal folcloric cu nai în acompaniamentul Orchestrei “Lăutarii” din Chişinau, condusă de Maestrul Nicolae Botgros, va urca pe scenă pe 13 septembrie, fiind urmat de un moment artistic susţinut de invitatul din Rep. Moldova, Igor Podgoreanu.

După ce, anul 2015 a fost unul extrem de încărcat pentru Gheorghe Zamfir, care a urcat, în luna iunie, de şapte ori consecutiv, împreună cu André Rieu, pe scena din Piaţa Constituţiei din Bucureşti, în faţa a 84.000 de spectatori, a continuat cu o serie de încă şapte reprezentaţii în Maastricht, Olanda

Evenimentul de la Găeşti îşi propune să pună în lumină cariera de peste cinci decenii a muzicianului Gheorghe Zamfir, care s-a născut pe 6 aprilie 1941.