Câştigători la Tournoi des Champions

Câştigători la Tournoi des Champions

297

Echipa naţională de minifotbal a României a câștigat Turneul Campionilor, găzduit de Tunisia, după 3-1 cu echipa Ungariei, în finala de duminică, potrivit Federației Române de Minifotbal.

“Tricolorii” au trecut la pas de Irak, 6-0, apoi au remizat in compania reprezentativei maghiare, 0-0, calificandu-se in semifinalele competitiei, unde au invins Portugalia cu 2-1. A urmat ultimul act, disputat impotriva Ungariei si adjudecat de echipa noastra dupa prelungiri, 3-1. Fluierul de final i-a gasit pe jucatorii de pe banca in picioare, cantand, iar descatusarea celor din teren demonstreaza ca la echipa nationala s-a inchegat un grup unit, capabil sa isi propuna o clasare pe podium la competitiile majore din acest an, Campionatul European din Cehia si Campionatul Mondial din Tunisia.

“Ne bucuram atat pentru rezultatul sportiv obtinut in Tunisia, cat si pentru formarea acestui grup unit, performante pentru care vreau sa ii felicit pe jucatori si pe membrii staffului tehnic. Romania s-a ridicat la nivelul asteptarilor si nu poate decat sa ne bucure ca am revenit in tara cu medaliile de aur. Echipa nationala de minifotbal este cel mai pretios lucru pe care-l avem si trebuie sa avem grija de ea, sa ne putem mandri cu ea din nou, si imi doresc ca imnul echipei nationale sa fie cantat de la primul meci pana la ultimul act al competitiilor in care jucam. Echipa nationala de minifotbal este a noastra, a tuturor, si stiu ca foarte multi sunt mandri de ea si vor fi alaturi de baieti atat fizic, cat si in fata televizorului la fiecare joc disputat in acest an. Conducerea federatiei face eforturi mari, atat financiare cat si logistice, pentru a asigura tot necesarul echipei nationale, staffului si nu numai, tinand cont ca tot ceea ce construim la nivel de federatie, pe toate planurile, o facem din pasiune, cu sacrificii, si mai ales prin devotament. Avem un grup unit, de la presedinte si organizatorii locali pana la investitori, parteneri, echipe, jucatori si arbitri, iar toti cei implicati in acest fenomen muncesc si construiesc pentru minifotbalul romanesc si pentru Romania. Suntem mandri pentru ce am realizat in acest sport si pot spune ca nu ne oprim aici, iar rezultatele noastre de management sportiv, cat si continua crestere a numarului de practicantilor la nivel national, ne motiveaza si mai mult pentru a dezvolta in continuare minifotbalul, o disciplina care inseamna mult mai mult decat un numar sau statistica”, a declarat secretarul general Attila Takacs.

Pentru echipa natională urmeaza un stagiu de pregatire la Ramnicu Valcea, in perioada 20-23 aprilie. In luna mai va fi anuntat lotul largit pentru EMF Euro 2017, compus din 20 de jucatori, ulterior urmand sa se renunte la cinci dintre acestia. Cei 15 ramasi vor participa la ultimul stagiu de pregatire in luna iunie, apoi vor face deplasarea in Cehia pentru turneul final.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ