Concursul de creație populară a românilor din Transcarpatia ”Floare”, la prima ediție

Concursul de creație populară a românilor din Transcarpatia ”Floare”, la prima ediție

360
0

Școala de Arte din Slatina ( Solotvino), a găzduit în 25 martie prima ediție a concursului de creație populară a românilor din Transcarpatia ”Floare”, finanțat de Administrația de Stat din regiune.

Juriul internațional a avut o grea sarcină de a alege câștigătorii dintre cei 22 de participanți organizați pe trei categorii de vârstă (7-9, 10-12 și 13-17 ani) și a celor 10 ansambluri de copii, atmosfera fiind întreţinută de cântăreţele de muzică populară Ileana Matus și Ileana Pop, ambele din Sighetu Marmației.

Totodată, s-a desfășurat și un concurs de pictură pe teme populare, la care au fost expuse 64 de lucrări realizate de copii din peste 10 școli de pe teritoriul întregii regiuni Trancarpatia. Potrivit Consulatului României la Solotvino, toți concurenții s-au prezentat la un nivel foarte bun, iar juriul a avut dificultăți în stabilirea câștigătorilor.  De asemenea, fiecare participant a primit din partea organizatorilor câte un logo al concursului confecționat din lemn.

Consulatul României la Solotvino felicită pe această cale participanții și organizatorii, elevii, profesorii și părinții, care s-au implicat activ în realizarea acestui eveniment al minorității române din dreapta Tisei. De asemenea, acesta mulțumeşte Departamentelor de Cultură ale Administrației Regionale și Raionului Tiaciv și Școlii de Arte din Slatina.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ