Discuții despre un nou acord de colaborare privind dialogul cultural între România...

Discuții despre un nou acord de colaborare privind dialogul cultural între România şi Rep. Moldova

313

Ministrul Culturii, Ionuț Vulpescu, și ministrul Culturii din Republica Moldova, Monica Babuc, au discutat despre semnarea unui nou acord de colaborare care ar intensifica dialogul culturalal. În contextul vizitei la Chișinău, de la finalul săptămânii trecute, a oficialului român, cu ocazia prezentării de către Teatrul Naţional „I.L.Caragiale” din Bucureşti pe scena Teatrului Naţional „Mihai Eminescu” din Chişinău, a spectacolului „Magic Naţional”.

Cei doi oficiali au discutat despre evenimentele culturale de amploare care au loc în ambele țări și au reafirmat necesitatea semnării unui nou acord de colaborare care ar intensifica dialogul cultural. Miniștrii și-au lansat reciproc invitațiile de a participa la Festivalul Internațional „George Enescu” din România și Festivalul Internațional de Operă și Balet “Maria Bieșu” din Chișinău.

Ministrul Ionuț Vulpescu a afirmat că proiectele comune cu Republica Moldova țin de dinamica relațiilor bilaterale și a apreciat eforturile autorităților de peste Prut pentru finalizarea lucrărilor de restaurare a unor importante edificii culturale.

La rândul său, ministrul Monica Babuc a vorbit despre proiectele de restaurare a Muzeului Național de Arte al Moldovei, Sălii cu Orgă, dar și de construcție a clădirii Teatrului Republican Muzical-Dramatic “B.P. Hașdeu” din Cahul, mulțumind pentru sprijinul României.

La întrevedere au participat ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță, viceminiștrii Culturii Gheorghe Postică și Igor Șarov, și secretarul de Stat Andrei Chistol.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ