Let’s Clean Up Europe – ediția 2017

Let’s Clean Up Europe – ediția 2017

283
Sursă foto: România Pozitivă

Ziua Europeană a Curățeniei, Let’s Clean Up Europe 2017, se află la a IV-a ediţie și își propune, ca în fiecare an, să încurajeze câți mai mulți cetățeni pentru a se organiza într-o amplă acțiune de ecologizare a zonelor poluate cu deşeuri.

Evenimentul este unul de o importanță covârșitoare dată fiind situația mediului pe care țara noastră o are în acest moment. România se află pe ultimul loc în Europa la reciclarea deșeurilor de ambalaj, iar ținta atribuită de Uniunea Europeană, de a crește rata de colectare cu 50% până în anul 2020 este irealizabilă, din moment ce în anul 2017 ne aflăm la o rată de colectare de 6-7%. Evenimentul are loc în aceeași zi/perioadă pe tot continentul, iar numărul celor implicați într-o astfel de acțiune crește de la un an la altul.

Potrivit România Pozitivă, după ce și-au ales echipa, care poate fi compusă din membrii familiei, colegi de serviciu sau prieteni – numărul de persoane din echipă nu este condiționat,  viitorii participanţi trebuie să-ți aleagă și zona pe care doresc să o ecologizeze și să se înregistreze la adresa de e-mail office@green-planet.ro (oraş, judeţ, strada/parc/pădurea etc, data, număr de participanţi şi datele de contact ale organizatorului echipei).

Înregistrarea în campanie poate fi făcută de fiecare coordonator de echipă atunci când consideră a fi potrivit, obligativitatea este legată de închiderea înregistrărilor care va trebui să fie făcută până la 30 aprilie, astfel încât coordonatorul de echipă să aibă timp să comunice Asociției Planeta Verde situația.

Asociația Planeta Verde deține, și în acest an, Secretariatul în România al acestei Campanii. Astfel, toate acțiunile de promovare, comunicare și informare pentru cetățeni vor fi implementate și diseminate de către Asociația Planeta Verde.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.