Mezzo-soprana româncă Laura Cabiria, recital la Istanbul

Mezzo-soprana româncă Laura Cabiria, recital la Istanbul

530

Institutul Cultural Român „Dimitrie Cantemir” de la Istanbul organizează în premieră recitalul vocal-instrumental, susținut de mezzo-soprana româncă Laura Cabiria și de organista Anna Gevorgyan, sâmbătă, 22 iulie 2017, începând cu ora 20:30. Evenimentul are loc la la Catedrala Franciscană „Sf. Anton” din Istanbul.

În programul recitalului de la Istanbul sunt incluse următoarele piese: Giuseppe Giordani – Caro mio ben, Antonio Vivaldi – Gloria in D – Domine Deus, Antonio Vivaldi – Gloria in D – Qui sedes, Giulio Caccini – Ave Maria, Alessandro Stradella – Pietà Signore, César Franck – Panis Angelicus, J.S.Bach/Ch. Gounod – Ave Maria, Antonio Vivaldi – Stabat Mater – Amen.

Recitalul vocal-instrumental susținut de ICR Istanbul aduce laolaltă două valoroase artiste, cu o experiență bogată în concertele de muzică sacră, care vor împărți scena cu scopul de a promova apropierea dintre culturi printr-un limbaj comun – și anume, muzica.

Mezzo-soprana Laura Cabiria este născută la București, unde a studiat pianul la Liceul de artă „George Enescu” și canto la Conservatorul „Ciprian Porumbescu”. A cântat pe numeroase scene, printre altele, pe scena Ateneului Român din București și a Teatrului de Operă Maghiar din Cluj, precum și pe scena operei din Köln. Repertoriul ei cuprinde atât roluri de operă, cât și oratorii, cantate și lieduri. Cu ansamblul Eurondo a participat cu mare succes și la Festivalul Johann Strauss de la București și pe multe scene din Germania. În prezent se dedică atât pedogogiei vocale, cât și concertelor de muzică religioasă.

Anna Gevorgyan a absolvit secțiile de Compoziție și Orgă ale Conservatorului de Stat din Yerevan (2005). A fost profesor de muzică și dirijor de cor la liceele cu profil vocațional artistic (2010 – 2011), editor șef al ziarului „Yerajisht” adresat comunității de muzicieni (2005 – 2008) și profesor la Academia de Muzică, Dans și Balet Tan Sağtürk Istanbul (din anul 2016). A participat la festivaluri internaționale de muzică, a publicat numeroase articole și cercetări în publicațiile de specialitate.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ