22 de sportivi români iau startul la Jocurile Olimpice de Tineret

22 de sportivi români iau startul la Jocurile Olimpice de Tineret

A doua ediția de iarnă a Jocurilor Olimpice de Tineret (JOT) începe vineri la Lillehammer (Norvegia), cu participarea a 22 de sportivi români.La eveniment vor participa  1.100 de sportivi, cu vârste cuprinde între 14 și 18 ani, din 70 de țări care se vor întrece la 15 discipline, în 13 baze sportive din cele cinci localități norvegiene, Lillehammer, Hamar, Gjoevik, Oeyer și capitala Oslo, în perioada 12-21 februarie. Ceremonia de deschidere va avea loc vineri seara, de la ora 20,00, pe Arena de sărituri cu schiurile Lysgardsbakkene.

Cei 22 de sportivi români (10 fete şi 12 băieți) vor participa la nouă discipline sportive, doar trei dintre ei având experiența unei întreceri de asemenea anvergură. Biatlonistul Daniel Munteanu, fondista Nicoleta Luciana Sovarschi și săritorul cu schiurile Nicolae Sorin Mitrofan au participat la ediția de anul trecut a Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE), la Vorarlberg-Liechtenstein.

Reprezentanții noștri vor intra în competiție sâmbătă 13 februarie, la hochei pe gheață — îndemânare, schi fond, schi alpin și patinaj viteză.

Șeful de Misiune al României la Lillehammer va fi Alexandru Epuran, în timp ce Liliana Dorneanu va fi adjuncta sa. Demn de remarcat este faptul că medaliile care vor fi acordate la Lillehammer au fost create de designerul român Ciprian Burzo (20 ani), notează ştiripesurse.ro

Acesta a câștigat concursul organizat vara trecută de Comitetul Internațional Olimpic, fiind ales dintre 300 de propuneri venite din 65 de țări.