500 de ani de istorie povestiți în imagini la Madrid

500 de ani de istorie povestiți în imagini la Madrid

DISTRIBUIȚI

În ciclul de acțiuni destinate marcării și promovării Președinției române a Alianţei Internaţionale pentru Comemorarea Holocaustului (IHRA), Ambasada României din Spania și ICR de la Madrid, în colaborare cu Centrul Sefard-Israel, au organizat miercuri 16 noiembrie, expoziția Bucureștiul Sefard, 500 de ani de istorie povestiți în 100 de imagini, al cărei curator este prof.univ. Felicia Waldman, adjunct al Șefului Delegației României la IHRA, coordonator al Centrului de Studii Ebraice din cadrul Universității București.Ambasadorul României la Madrid, Gabriela Dancău, a subliniat în discursul din deschiderea evenimentului valoarea științifică și culturală deosebită a proiectului ce prezintă istoria mai puțin cunoscută și, într-o anumită măsură, uitată a comunității sefarde din București – componenta cea mai veche a minorității evreiești din România.

În completarea informațiilor oferite prin intermediul expoziției, doamna Felicia Waldman a susținut în fața publicului prezent la eveniment conferința intitulată Drumul Sefard – din Imperiul Otoman spre Principatele Române în care a prezentat succint istoria evreilor spanioli a căror prezență pe teritoriul țării noastre a fost atestată istoric în urma cu 500 de ani.

Expoziția este deschisă gratuit până pe 5 ianuarie 2017, la sediul Centrului Sefarad-Israel (C/Mayor nr. 69, Madrid; program: luni-joi între 10.30-14.30 și 15.30-20.00 și vinerea între 10.30-14.30).

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.