Acasă Cultura / Culte A început Târgul Universităților din România

A început Târgul Universităților din România

sursa foto: #diez.md

Absolvenții liceelor din Rep. Moldova care doresc să-și continue studiile universitare peste Prut sunt invitați, începând de astăzi, la Târgul Universităților din România, eveniment în cadrul căruia 14 universități din România prezintă oferta educațională, numărul de locuri, perioada și modul de aplicare.
Ajuns la cea de-a patra ediție, Târgul are scopul de a consilia și informa absolvenții doritori de a-și continua studiile în România.

Târgul universităților se desfășoară în Chișinău (10-12 iulie), Bălți (14-15 iulie) și Cahul (17-18 iulie).

Conform metodologiei de şcolarizare a cetăţenilor de origine etnică română, perioada de depunere a dosarelor pentru admitere la studii în România este 17 – 31 iulie 2015. Dosarele urmează să fie depuse personal la sediile misiunilor diplomatice ale României din Cahul, Chișinău și Bălți, în prezența Comisiei mixte.

Pentru anul academic 2015 – 2016, MEN a anunțat 5.000 de burse pentru tinerii din Rep. Moldova care vor să învețe în România, repartizate astfel:

1.500 de burse – învățământ preuniversitar

2.800 de burse – studii superioare, ciclul I, dintre care 390 pentru extensiunile Bălți și Cahul și 500 pentru deținătorii diplomelor de licență din România

550 – masterat

25 burse – rezidențiat

125 burse – doctorat.