„Absolut! după Ivan Turbincă” în mijlocul românilor din Ungaria

„Absolut! după Ivan Turbincă” în mijlocul românilor din Ungaria

DISTRIBUIȚI

Spectacolul „Absolut! după Ivan Turbincă” de Ion Creangă în regia lui Alexandru Dabija va fi interpretat, pe 22 noiembrie, de actorul Marcel Iureş, în Sala Studio „Gobbi Hilda” a Teatrului Naţional din Budapesta.

Marile şcoli de film îşi învaţă scenariştii şi regizorii să povestească. Să spună poveşti. După rolurile din „Creatorul de teatru”, „Ultima bandă a lui Krapp” , „Capra sau cine e Sylvia?” şi „Acasă la tata”, Marcel Iureş se întâlneşte cu Ion Creangă. Pentru multă lume va fi o surpriză. Mai puţină lume va spune însă: „Era şi timpul!”, susţine regizorul român Alexandru Dabija.

Marcel Iureș a primit de două ori titlul de cel mai bun actor de teatru din România. Activitatea sa artistică este legată în principal de teatru.

Din 1995, Marcel Iureș este președinte al Fundației Cultural Artistice Teatrul ACT, punând bazele celei de-a doua scene independente de teatru din România. Cariera internațională a lui Marcel Iureș este legată de câteva roluri în filme, dintre care cele mai cunoscute:Amen, Războiul lui Tom Hart, Misiune: Imposibilă, Interviu cu un vampir: Cronicile Vampirului și Pacificatorul.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.