Acasă Europa Accident feroviar in Barcelona, la intrarea in Gara Francia; 48 de raniti....

Accident feroviar in Barcelona, la intrarea in Gara Francia; 48 de raniti. Un cetatean roman se afla printre victime

Foto: EL MUNDO

 Un tren cu călători a intrat vineri dimineață în coliziune cu o platforma la intrarea în Gara Francia, una dintre stațiile centrale ale Barcelonei. Între zecile de persoane rănite în accident se află şi un român, informație confirmată și de MAE:

„Până în prezent autoritățile locale au confirmat existența unui cetățean român printre victimele accidentului. Acesta se află internat într-o unitate spitalicească din Barcelona, prezentând răni ușoare. Oficiul Consular a contactat unitatea spitalicească pentru a obține informații cu privire la situația acestuia”, precizează MAE.

„Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la Barcelona – (0034) 934181535 , (0034) 934344223 sau (0034) 934340220, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de  operatorii Call Center în regim de permanență sau la numărul de urgență al oficiului consular – (0034) 661547853. Consulatul General al României la Barcelona monitorizează în continuare cazul și este în contact cu autoritățile locale, fiind pregătit să acorde asistența consulară, în funcție de solicitari”, se mai arată în comunicat.