Acorduri româneşti în deschiderea festivalului internaţional Forum Gitarre Wien

Acorduri româneşti în deschiderea festivalului internaţional Forum Gitarre Wien

Chitaristul Alecu Ciapi, acompaniat de Margarita Escarpa (Spania), va susţine, pe 24 august, concertul de deschiere al festivalului internaţional de muzică Forum Gitarre Wien, care se va desfăşura până în 30 august.

Ediţia din acest an a festivalului internaţional de muzică Forum Gitarre Wien cuprinde concerte de muzică clasică, conferinţe, expoziţii şi master classes la care vor participa muzicieni, compozitori şi producători de pe plan international.

În cadrul festivalului vor fi organizate competiţiile „20th International Competition“ (rezervată muzicienilor cu o vârstă de până în 32 de ani) şi „18th International Youth Competition“ (rezervată muzicienilor cu o vârstă de până în 17 de ani). Juriul competiţiei va anunţa câştigătorii în cadrul galei de decernare a premiilor ce va avea loc duminică, 30 august.

Alecu Ciapi a început studiul chitarei la vârsta de 6 ani sub îndrumarea profesorului Ştefan Trifan şi studiază în prezent cu profesorul Eugen Mang. Chitaristul a câştigat mai bine de 50 de premii la concursuri şi festivaluri naţionale şi internaţionale dintre care amintim premiul I la ediţia din anul 2009 a Festivalului Internaţional de Chitară din Transilvania, premiul I la cea de-a 12-a ediţie a Guitar Art Festival Belgrade (unde a participat la un master class cu Pepe Romero), premiul I la Sarajevo International Guitar Festival (2012), şi premiul I la Forum Gitarre Wien International Youth Competition (2014).