Ambasada Romaniei din Belgia si-a extins programul cu trei ore

Ambasada Romaniei din Belgia si-a extins programul cu trei ore

Ambasada Romaniei din Regatul Belgiei informează toți cetățenii români din Belgia care au în vedere solicitarea de documente de călătorie în perioada următoare că a extins programul alocat acestor servicii cu 3 ore zilnic. Ambasada a comunicat pe pagina de Facebook ca din cauza specificului perioadei de vacanță estivală, numărul de solicitanți care se prezintă zilnic la Secția consulară este deosebit de mare.

“Ambasada a extins programul alocat acestor servicii cu 3 ore zilnic și au fost luate diferite măsuri organizatorice pentru a asigura un flux cât mai ordonat al solicitărilor și creșterea capacității de preluare de cereri. În prezent, se emit zilnic de trei ori mai multe documente de călătorie decât media din celelalte perioade ale anului. Cu toate acestea, există limitări obiective ale ritmului de emitere a documentelor de călătorie, date de sistemul digitalizat de preluare și prelucrare a datelor.  Rugăm persoanele care se prezintă la Secția consulară să aibă în vedere timpi îndelungați de așteptare, precum și aglomerația din spațiile secției, situație care necesită înțelegere, respect și răbdare din partea tuturor. Sfătuim familiile care vin cu copii să țină cont de aceste intervale prelungite pentru a avea la îndemână cele necesare copiilor.”, este scris pe pagina de Facebook a ambasadei.

Pentru destinații exotice sau evenimente neprevăzute, romanii sunt sfatuiti sa verifice periodic Alertele de călătorie de pe pagina de internet a Ministerului Afacerilor Externe. Puteți de asemenea descărca aplicația MAE Călătorește în siguranță, la http://www.mae.ro/app_cs