Angel Tîlvăr discută despre securitate în cadrul Adunării Parlamentare a NATO

Angel Tîlvăr discută despre securitate în cadrul Adunării Parlamentare a NATO

În perioada 13-15 martie, deputatul Angel Tîlvăr reprezintă România la lucrările „Comisiei pentru dimensiunea civilă a securităţii” din cadrul Adunării Parlamentare a NATO. În cadrul acestui eveniment se va discuta despre situația drepturilor omului în statele din regiunea Golfului, despre cooperarea dintre Comunitatea euro-atlantică și statele din Golf, precum și despre combaterea terorismului.

„Regiunea Golfului, de-a lungul vremii, a fost agitată de tensiuni și frământări. Toate aceste probleme, ținând seama de importanța strategică extraordinară ca furnizor global de energie, dar și a creșterii importanței în ceea ce privește hub-ul financiar și de shipping, nu au cum să nu preocupe comunitatea euro-atlantică, din care face parte și România. Dacă privim regiunea ca centru al lumii islamice, dar și ca zonă aflată în proximitatea unor zone puternic instabile și sfâșiate de conflicte, de violență, este de înțeles atenția pe care NATO o acordă zonei”, subliniază deputatul Angel Tîlvăr.

Prin activităţile ei, Adunarea Parlamentară contribuie la transparenţa politicilor NATO, rapoartele prezentate, dezbaterile, în general toate activităţile Adunării Parlamentare, ajutând la înţelegerea politicilor Alianţei de către opinia publică. Adunarea Parlamentară NATO are 266 de membri titulari, cu drept de vot, din parlamentele celor 29 de ţări membre NATO şi 12 delegaţii asociate, fără drept de vot, din state partenere.

La reuniuni participă și parlamentari din ţări cu statut de observator, precum Japonia şi Kazahstan, reprezentanţi ai Parlamentului European, ai Adunării  Parlamentare a OSCE şi ai Adunării Uniunii Europei Occidentale, ai Adunării Parlamentare a Consiliului Europei și ai delegaţiilor mediteraneene asociate.

Angel Tîlvăr este membru titular al acestui forum pentru dialogul parlamentar internaţional, unde legislatorii se întâlnesc regulat pentru a discuta teme de actualitate. Pe de altă parte, prezenţa oficialilor NATO la principalele reuniuni ale Adunării Parlamentare a NATO îi ajută pe parlamentari să înţeleagă acţiunile Alianţei.